Recept na lokše asi pozná každý, je úplne jednoduchý:
500 g múky
1 kg zemiakov
trošku soli
masť na potretie
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme, postrúhame, zmiešame s múkou a vypracujeme cesto. Z cesta si spravíme šulec s priemerom cca 6 cm, odkrajujeme z neho asi 1-1,5 cm hrubé kúsky,ktoré vyvaľkáme na čo najtenšiu lokšu. Pečieme na rozhriatej platni z oboch strán.
Pri bezlepkových lokšiach je ale asi najdôležitejšia múka. Múku Mantler používame najmä na pečenie, keďže má trošku orieškovú arómu. Z pohánkovej múky sa nám lokše zdali byť tvrdé. Teraz sme vyskúšali Univerzálnu zmes od Schär-u a boli úplne super.
Tak dobrú chuť!:)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára