nedeľa 24. novembra 2013

Bezlepkové syrové pagáčiky

Tieto syrové pagáčiky sú jednoduché a rýchle pokiaľ máte chuť na niečo malé, dobré a slané. U nás ich pečia väčšinou môj priateľ, čo dokazuje ich jednoduchosť:)

Takže suroviny:

  • 400 g bezlepkovej múky Mantler
  • 1 sáčok sušeného droždia (bežne dostať v obchodoch)
  • 250 g roztopeného masla
  • 200 ml kyslej smotany
  • 150 g strúhaného syra
  • 2 čajové lyžičky soli
  • žĺtko na potretie a rasca na posypanie
Všetko zmiešame dokopy. Hmota bude trochu riedka a na prvý pohľad bude vyzerať tak, že sa nebude dať vyvaľkať. To je ale spôsobené len roztopeným maslom, cesto treba dať na chvíľku do chladničky. Stuhnuté cesto vyvaľkáme na cca 0,5 cm, môžeme aj hrubšie. A nakoniec vykrajujeme a ukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Nakoniec potrieme žĺtkom, posypeme rascou, poprípade syrom. Z tejto várky vyjde cca 30 - 40 pagáčikov, záleží od veľkosti vykrajovania:)

Pečieme pri 180 stupňov asi 10-15 minút, záleží od rúry.

Prikladám aj fotku, je to fotené len mobilom, preto trochu v zníženej kvalite.


Dobrú chuť!:)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára