Bezlepkové langoše sme robili prvýkrát a hneď nám aj krásne vyšli, tak by sme sa radi podelili s receptom:) Pri tomto ceste nie je potrebné, aby vykyslo.
Potrebujeme:
500 g múky Schär
140 g bieleho jogurtu
1 KL soli
1/2 balíčka prášku do pečiva (bezlepkový, Labeta)
1 PL oleja
20 g droždia
250 ml mlieka
Do misky dáme múku, sol, prášok do pečiva, premiešame. Do stredu urobíme jamku, do ktorej nadrobíme droždie, pridáme jogurt, olej a mlieka. Všetko spolu zmiešame a vymiesime cesto. Z cesta odkrajujeme a formujeme langoše. Pečieme ich na panvici s väčším množstvom oleja. Pokiaľ by sa cesto moc lepilo, môžeme pridať ešte trochu múky a formovaťlangoše môžeme s pomocou vody - ruky si namočíme do vody.
Langoše sú krásne mäkkučké na nerozoznanie od "normálnych":)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára